Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. ELFOGADOM
Ön itt jár: > >

​Az étkezőasztalok, mint otthonunk főszereplői

Mindannyian szeretjük a szép, ízlésesen berendezett lakást, célunk, hogy az ne csak egy ingatlan legyen, hanem az otthonunk. Az otthon melegségének és harmóniájának megteremtésében pedig nagy szerepe van az ízléses lakberendezésnek.

Mindenkinek saját stílusa van, épp ezért mindannyian más és más stílusban, más bútorokkal rendezzük be az otthonunkat.  A lakások központi része a konyha, vagy akinek van, az étkező. Itt főzünk, itt fogyasztjuk el a közös ebédeket, vacsorákat, családi, baráti étkezések, beszélgetések színhelye a tűzhely melege körüli tér. Éppen ezért fontos szerepe van az étkezőasztalnak is, amit e fő helyre szánunk. Étkezőasztalok tekintetében ma már igen nagy a választék, stílusukban, anyagukban, nagyságukban azonban jelentős eltérés van közöttük. Azt, hogy milyen asztalt vásároljunk az étkezőbe, több minden meghatározza: 
- a konyha, étkező mérete
- a helyiség, a többi bútor stílusa
- a lakásban élők száma
- az ott élők étkezési, vendégvárási szokásai
Anyagát tekintve még mindig a fából készült étkezőasztalok a legkelendőbbek, szorosan a nyomában a modernebb, üveglapos asztalok, melyek zömmel fémből készült lábakon állnak. Formáját tekintve lehet az étkezőasztal négyzet alakú, kerek, vagy ovális, ez utóbbiak különlegesen meghitt hangulatot adnak a helyiségnek. Kisebb lakás, kisebb család esetén célszerű a kisebb méretű étkezőasztalok közül válogatni, míg ha bőven van helyünk, vagy nagy a család, széles a baráti társaságunk, ráadásul gyakran rendezünk nagy összejöveteleket, akkor a nagyobb, hat vagy több személyes étkezőasztal lehet az ideális. Akármelyiket is választjuk, lényeg, hogy harmonizáljon az otthonunk stílusával, legyen stabil, masszív darab, mely jól beleillik a családi miliőbe.

Tartalomhoz tartozó címkék: cikkek