Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. ELFOGADOM
Ön itt jár: > >

Tippek a konyha berendezéséhez

Új konyhabútor vásárlásnál sok mindent figyelembe kell vennünk, hogy segítsük új és meglévő vásárlóinkat, szeretnénk egy pár tippet adni a tervezéshez. 

1.Készítsünk listát

Lényeges szempont, egy konyha tervezésénél, hogy mit szeretnénk ott tárolni, csinálni és készíteni. Mindenképp készítsünk egy listát akár fejbe is a tervezés előtt. Sok konyhában ma már étkező pult, mosogatógép, tűzhely, sütő, grillező és egyéb konyhai eszközök vannak, amelyek nagyon hasznosak, ha megfelelően vannak berendezve.

2.Tároló helyek kialakítása

Ha már megvan, mit szeretnénk tárolni és csinálni a konyhánkban, kezdjünk el minden egyes helyet jól kialakítani. Ezt leginkább egyedileg gyártott bútornál tehetjük meg, a felső szekrények magassági növelésével, kihúzható rácskosarakkal, rejtett fiókokkal, polcokkal. Mivel nagy munkafelületre van szükségünk a folyamatos főzés és étel készítés miatt ezért, ha lehet, és megoldható mindent tegyünk el a munkapultról (pl: mikrohullámú sütőt helyezzük el a felső szekrénybe, ne hagyjuk a pulton).

3.Komplett konyhabútor hamar és olcsón

A kész konyhabútornál érdemes figyelni, a minőségre. A bútorlapok élzárás mindenképpen PVC alapú legyen, ne vegyünk papírfóliás éllel zárt bútort, mivel hamar tönkremegy. A munkalap lehetőleg egy darabból álljon, és ne szekrényekre szabdaljuk, sokkal hamarabb lehetnek vele gondok.

A vasalatok is fontosak, ha a kivető pántok nem megfelelőek a szekrényajtók rövid időn belül nem záródnak megfelelően, a fióksínek megfelelő teherbírásúak legyenek. Ne hagyjuk magunkat becsapni, az olcsó néha sokkal drágább lesz. Válasszunk inkább kicsit drágábbat, de minőségi anyagokból készültet.

4.Egyedi konyha egyedi áron

Az egyedileg gyártott bútor néha sokkal drágább, mint a készen vásárolt. Ez valóban így van, de néhány dologra érdemes figyelni. A készen vett bútort soha nem a mi konyhánkba gyártották. Valóban olcsóbb, de nem kizárólag nekünk készült.

Nem tudunk mit csinálni a feleslegesen maradt öt vagy tíz centikkel. A felső szekrények nem illeszkednek tökéletesen sem a falhoz, sem a burkolathoz. Egyedi bútornál mindent nekünk és a mi konyhánkba készítenek. Ha megtehetjük, válasszuk ezt, hosszútávon jobban megéri. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikkek