Barkácsolás női szemmel

A ház körüli munkákat sok nő csak férfi segítségével tudja orvosolni, pedig kevés gyakorlás után a gondok nagy részét bárki képes megszüntetni.

Természetesen itt nem az elektromos háztartási gépek hibáinak bonyolultságát veszem alapul és nem is egy könnyed biztosítékcserét, de sok olyan ház körüli dolog akad, ami pár mozdulattal és némi ötlettel megoldható.

Ilyen hiba lehet például a csap csepegése, a lefolyó kezdődő eldugulása és a vízkövesedési problémák. A csapok, a zuhanyrózsa vízkövesedése abból látható, ha a víz nem a megfelelő irányba, hanem kicsit „erőlködve” folyik. Megszüntetni legegyszerűbben ecetes víz segítségével lehet. A zuhanyfejet és az eltömődött csapfejeket érdemes egy éjszakára lecsavarozni és forró ecetes, vizes oldatba áztatni, amennyiben a fej műanyagból van, figyeljünk oda, nehogy megolvadjon. A wc csészébe lerakódott vízkövet legegyszerűbben háztartási boltokban kapható bórax és citromlé keverékével érdemes beáztatni egy éjjelre, majd reggel a szennyeződés némi súrolás segítségével könnyen eltávolítható.

A fürdőszoba vizes problémáin kívül sokszor gondot jelent a fabútorok mozgása, a csavarok kilazulása vagy beleszorulása a tárgyakba. Ezek a gondok még nem igényelnek komoly szakmai tudást, de sok nő legszívesebben rögtön kidobná ezeket a kicsit megfáradt dolgokat, véleményem szerint azonban a tárgyaink megérnek pár órát, mely után a régi értékükkel bírhatnak.